○種別 (必須): | □ | 学術論文 (審査論文)
| [継承] |
○言語 (必須): | □ | 英語
| [継承] |
○招待 (推奨): |
○審査 (推奨): |
○カテゴリ (推奨): |
○共著種別 (推奨): |
○学究種別 (推奨): |
○組織 (推奨): |
○著者 (必須): | 1. | (英) Bui Thi Thuy (日) Bui Thi Thuy (読) ぶい てぃ てゅい
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): | □ | ****
| [ユーザ] |
| [継承] |
| 2. | 中本 真理子 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 3. | (英) Yamada Kana (日) 山田 佳奈 (読) やまだ かな
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): | □ | ****
| [ユーザ] |
| [継承] |
| 4. | 中本 晶子 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 5. | 秦 明子
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 6. | (英) Aki Nanako (日) (読)
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 7. | 四釜 洋介
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 8. | 坂東 由記子
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 9. | 市原 多香子
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 10. | 南川 貴子
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 11. | 田村 綾子
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 12. | 桑村 由美 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.保健学域.保健科学部門.看護学系.がん看護学])
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 13. | 船木 真理
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
| 14. | 酒井 徹 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
○役割 (任意): |
○貢献度 (任意): |
○学籍番号 (推奨): |
| [継承] |
○題名 (必須): | □ | (英) Associations between dietary diversity and dyslipidemia among Japanese workers: cross-sectional study and longitudinal study findings. (日)
| [継承] |
○副題 (任意): |
○要約 (任意): | □ | (英) The results of cross-sectional analysis in this study suggest that the higher diversity of diet might reduce the presence of dyslipidemia in men and the results of longitudinal analysis suggest that a moderate DDS might reduce the risk of dyslipidemia in women. Further studies are needed since the results of cross-sectional and longitudinal analyses in this study were inconsistent. (日) Cross-sectional analysis showed that the highest DDS reduced the odds of dyslipidemia in men (OR [95% CI] in Tertile 3: 0.67 [0.48-0.95], p value = 0.023). In longitudinal analysis, a moderate DDS reduced the risk of dyslipidemia (OR [95% CI] in Tertile 2: 0.21 [0.07-0.60], p value = 0.003) in women.
| [継承] |
○キーワード (推奨): |
○発行所 (推奨): |
○誌名 (必須): | □ | European Journal of Nutrition (European Academy of Nutritional Sciences)
(pISSN: 1436-6207, eISSN: 1436-6215)
○ISSN (任意): | □ | 1436-6215
ISSN: 1436-6207
(pISSN: 1436-6207, eISSN: 1436-6215) Title: European journal of nutritionTitle(ISO): Eur J NutrSupplier: Springer Online Journal ArchivePublisher: Springer (NLM Catalog)
(Scopus)
(CrossRef)
(Scopus information is found. [need login])
| [継承] |
| [継承] |
○巻 (必須): | □ |
| [継承] |
○号 (必須): | □ |
| [継承] |
○頁 (必須): | □ |
| [継承] |
○都市 (任意): |
○年月日 (必須): | □ | 西暦 2024年 5月 4日 (令和 6年 5月 4日)
| [継承] |
○URL (任意): |
○DOI (任意): | □ | 10.1007/s00394-024-03403-0 (→Scopusで検索)
| [継承] |
○PMID (任意): | □ | 38703224 (→Scopusで検索)
| [継承] |
○CRID (任意): |
○WOS (任意): |
○Scopus (任意): |
○評価値 (任意): |
○被引用数 (任意): |
○指導教員 (推奨): | 1. | 中本 真理子 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
| [継承] |
○備考 (任意): | 1. | (英) PublicationType: Journal Article (日)
| [継承] |