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登録内容 (EID=337836)

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種別 (必須): 学術論文 (審査論文) [継承]
言語 (必須): 英語 [継承]
招待 (推奨):
審査 (推奨):
カテゴリ (推奨):
共著種別 (推奨): 国内共著 (徳島大学内研究者と国内(学外)研究者との共同研究 (国外研究者を含まない)) [継承]
学究種別 (推奨):
組織 (推奨):
著者 (必須): 1. (英) Xiaolin Yang (日) 楊 琳 (読) やん しゃおりん
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学籍番号 (推奨): **** [ユーザ]
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2.中本 真理子 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.先端栄養学教育研究プロジェクト]/[徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
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学籍番号 (推奨):
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3.首藤 恵泉 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.先端栄養学教育研究プロジェクト]/[徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
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学籍番号 (推奨):
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4.秦 明子 ([徳島大学.病院.中央診療施設等.糖尿病対策センター])
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学籍番号 (推奨):
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5. (英) Nanako Aki (日) (読)
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学籍番号 (推奨):
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6.四釜 洋介
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学籍番号 (推奨):
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7.坂東 由記子
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学籍番号 (推奨):
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8.市原 多香子
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学籍番号 (推奨):
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9.南川 貴子 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.保健学域.保健科学部門.看護学系.療養回復ケア看護学]/[徳島大学.医学部.保健学科.看護学専攻.成人·高齢者看護学講座])
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学籍番号 (推奨):
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10.桑村 由美 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.保健学域.保健科学部門.看護学系.女性の健康支援看護学])
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11.田村 綾子
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学籍番号 (推奨):
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12.上村 浩一
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学籍番号 (推奨):
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13.有澤 孝吉 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.医科学部門.社会医学系.予防医学])
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学籍番号 (推奨):
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14.船木 真理 ([徳島大学.病院.中央診療施設等.糖尿病対策センター])
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学籍番号 (推奨):
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15.酒井 徹 ([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.医学域.栄養科学部門.医科栄養学系.実践栄養学])
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題名 (必須): (英) Associations between intake of dietary fermented soy food and concentrations of inflammatory markers: a cross-sectional study in Japanese workers  (日)    [継承]
副題 (任意):
要約 (任意): (英) Epidemiological investigations have shown that consumption of soybeans or soy foods reduces the risk of the development of cardiovascular disease, cancer and osteoporosis. The aim of this study was to determine the associations between different soy foods and inflammatory markers, including high-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP), interleukin (IL)-6, and IL-18, in Japanese workers. The cross-sectional study included 1,426 Japanese workers (1,053 men and 373 women) aged 20 to 64 years. Intake of 12 soy foods was estimated by a validated food frequency questionnaire. Associations of total soy foods, fermented soy food, non-fermented soy food, soy isoflavone with hs-CRP, IL-6, and IL-18 levels were examined by general linear model regression analysis. We found that total fermented soy food intake was inversely associated with multivariable-adjusted geometric concentration of IL-6 in men (Q1:1.03 pg/mL, Q5:0.94 pg /mL;P for trend = 0.031). Furthermore, it was shown that IL-6 concentrations were inversely associated with miso intake (β = -0.068;p = 0.034) and soy sauce intake in men (β = -0.074;p = 0.018). This study suggests that intake of total fermented soy food, miso and soy sauce be associated with IL-6 concentrations in Japanese men. J. Med. Invest. 65:74-80, February, 2018.  (日)    [継承]
キーワード (推奨):
発行所 (推奨):
誌名 (必須): The Journal of Medical Investigation : JMI ([徳島大学.医学部])
(pISSN: 1343-1420, eISSN: 1349-6867)

ISSN (任意): 1349-6867
ISSN: 1343-1420 (pISSN: 1343-1420, eISSN: 1349-6867)
Title: The journal of medical investigation : JMI
Title(ISO): J Med Invest
Supplier: 徳島大学
Publisher: Tokushima Daigaku Igakubu
 (NLM Catalog  (Webcat Plus  (医中誌Web  (J-STAGE  (Scopus  (CrossRef (Scopus information is found. [need login])
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(必須): 65 [継承]
(必須): 1-2 [継承]
(必須): 74 80 [継承]
都市 (任意):
年月日 (必須): 西暦 2018年 0月 初日 (平成 30年 0月 初日) [継承]
URL (任意):
DOI (任意): 10.2152/jmi.65.74    (→Scopusで検索) [継承]
PMID (任意): 29593198    (→Scopusで検索) [継承]
NAID (任意): 130006575620 [継承]
WOS (任意):
Scopus (任意): 2-s2.0-85044467994 [継承]
機関リポジトリ : 111414 [継承]
評価値 (任意):
被引用数 (任意):
指導教員 (推奨):
備考 (任意): 1.(英) Article.ELocationID: 10.2152/jmi.65.74  (日)    [継承]
2.(英) Article.PublicationTypeList.PublicationType: Journal Article  (日)    [継承]
3.(英) KeywordList.Keyword: Fermented soy food  (日)    [継承]
4.(英) KeywordList.Keyword: Inflammatio n  (日)    [継承]
5.(英) KeywordList.Keyword: Interleukin-6  (日)    [継承]
6.(英) KeywordList.Keyword: Soy  (日)    [継承]

標準的な表示

和文冊子 ● Yang Xiaolin, Mariko Nakamoto, Emi Shuto, Akiko Hata, Aki Nanako, Yosuke Shikama, Yukiko Bandou, Takako Ichihara, Takako Minagawa, Yumi Kuwamura, Ayako Tamura, Hirokazu Uemura, Kokichi Arisawa, Makoto Funaki and Tohru Sakai : Associations between intake of dietary fermented soy food and concentrations of inflammatory markers: a cross-sectional study in Japanese workers, The Journal of Medical Investigation : JMI, Vol.65, No.1-2, 74-80, 2018.
欧文冊子 ● Yang Xiaolin, Mariko Nakamoto, Emi Shuto, Akiko Hata, Aki Nanako, Yosuke Shikama, Yukiko Bandou, Takako Ichihara, Takako Minagawa, Yumi Kuwamura, Ayako Tamura, Hirokazu Uemura, Kokichi Arisawa, Makoto Funaki and Tohru Sakai : Associations between intake of dietary fermented soy food and concentrations of inflammatory markers: a cross-sectional study in Japanese workers, The Journal of Medical Investigation : JMI, Vol.65, No.1-2, 74-80, 2018.

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