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種別 (必須): 総説·解説 [継承]
言語 (必須): 日本語 [継承]
招待 (推奨):
審査 (推奨): Peer Review [継承]
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共著種別 (推奨):
学究種別 (推奨):
組織 (推奨): 1.徳島大学.大学院ソシオテクノサイエンス研究部.ライフシステム部門.物質機能化学 (〜2016年3月31日) [継承]
著者 (必須): 1.鈴木 良尚 ([徳島大学.大学院社会産業理工学研究部.理工学域.応用化学系.物質機能化学分野]/[徳島大学.理工学部.理工学科.応用化学システムコース.物質機能化学講座])
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2.塚本 勝男 ([大阪大学])
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学籍番号 (推奨):
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3.吉崎 泉 ([宇宙航空研究開発機構])
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学籍番号 (推奨):
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4. (英) Fukuyama Seijiro (日) 福山 誠二郎 (読)
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5.橘 勝 (横浜市立大学)
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学籍番号 (推奨):
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6.小泉 晴比古 ([東北大学.金属材料研究所])
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7.藤原 貴久 ([徳島大学.総合科学部])
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学籍番号 (推奨):
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8. (英) Shiozawa Hiroaki (日) 塩澤 宏章 (読)
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学籍番号 (推奨):
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9. (英) Uehara Yuta (日) 植原 悠太 (読)
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学籍番号 (推奨):
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10. (英) Shiomoto Tomohiro (日) 塩本 知弘 (読)
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11. (英) Nakahashi Daido (日) 中橋 大道 (読)
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題名 (必須): (英) Effects of Microgravity on Crystallizaion of Glucose Isomerase  (日) グルコースイソメラーゼの結晶化に及ぼす微小重力効果   [継承]
副題 (任意): (英) Collaborative Studies toward the Proposal for Nanostep 2 Project  (日) Nanostep 2 プロジェクト提案に向けた共同研究   [継承]
要約 (任意): (英) Pressure is an attractive thermodynamic parameter. In this review, I present the great potentialities of high pressure for the promotion of studies on the enhancement of protein crystallization processes and correlation between functions and 3D structures of protein molecules. As a tool for enhancing the crystal growth, three of eight proteins show the decrease in its solubility under high pressure. Acceleration of growth and nucleation kinetics of glucose isomerase crystals occurred under high pressure. Step velocities under high pressure provided us direct information on activation volumes during incorporation processes of protein molecules at a kink site of crystals. Such activation volumes were negative in the case of glucose isomerase crystals. Precise discussion on the activation volume will be useful for understanding dehydration mechanisms during the incorporation processes. Usefulness of our standalone-type Be vessel for high-pressure protein crystallography was confirmed. With the vessel, precise high-pressure 3D structure analysis of protein crystals which are also grown under high pressure will be achieved.  (日)    [継承]
キーワード (推奨): 1. (英) crystal growth (日) (読) [継承]
2. (英) surface morphology (日) (読) [継承]
3. (英) growth rates (日) (読) [継承]
4. (英) in situ observation (日) (読) [継承]
発行所 (推奨): 日本結晶成長学会 [継承]
誌名 (必須): International Journal of Microgravity Science and Application (日本マイクログラビティ応用学会)
(eISSN: 2188-9783)

ISSN (任意): 2188-9783
ISSN: 2188-9783 (eISSN: 2188-9783)
Title: International Journal of Microgravity Science and Application
Supplier: 日本マイクログラビティ応用学会
 (J-STAGE (No Scopus information.)
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(必須): 31 [継承]
(必須): 3 [継承]
(必須): 124 129 [継承]
都市 (任意):
年月日 (必須): 西暦 2014年 6月 17日 (平成 26年 6月 17日) [継承]
URL (任意):
DOI (任意): 10.15011/jasma.31.3.124    (→Scopusで検索) [継承]
PMID (任意):
CRID (任意): 1390003825180821120 [継承]
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標準的な表示

和文冊子 ● 鈴木 良尚, 塚本 勝男, 吉崎 泉, 福山 誠二郎, 橘 勝, 小泉 晴比古, 藤原 貴久, 塩澤 宏章, 植原 悠太, 塩本 知弘, 中橋 大道 : グルコースイソメラーゼの結晶化に及ぼす微小重力効果, --- Nanostep 2 プロジェクト提案に向けた共同研究 ---, International Journal of Microgravity Science and Application, Vol.31, No.3, 124-129, 2014年6月.
欧文冊子 ● Yoshihisa Suzuki, Katsuo Tsukamoto, Izumi Yoshizaki, Seijiro Fukuyama, Masaru Tachibana, Haruhiko Koizumi, Takahisa Fujiwara, Hiroaki Shiozawa, Yuta Uehara, Tomohiro Shiomoto and Daido Nakahashi : Effects of Microgravity on Crystallizaion of Glucose Isomerase, --- Collaborative Studies toward the Proposal for Nanostep 2 Project ---, International Journal of Microgravity Science and Application, Vol.31, No.3, 124-129, June 2014.

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