○種別 (必須): | □ | 先端技術科学教育部 (授業概要)
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○入学年度 (必須): | □ | 西暦 2006年 (平成 18年)
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○名称 (必須): | □ | (英) Advanced Microbiological Engineering (日) 微生物工学特論 (読) びせいぶつこうがくとくろん
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○形態 (推奨): | 1. | 講義
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○コース (必須): | 1. | 2006/[徳島大学.先端技術科学教育部.環境創生工学専攻.生命テクノサイエンスコース]/[博士前期課程]
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○担当教員 (必須): | 1. | 高麗 寛紀
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○単位 (必須): | □ | 2
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○目的 (必須): | □ | (英) Acquire the fundamental and advanced microbiological engineering and fermentation technology (日) 微生物工学および発酵工学の基礎と特論を習得する.
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○概要 (必須): | □ | (英) Target and summary of this class is to understand fermentation process of alcohol, lactic acid, amino acid, vitamin, nucleic acids, anibiotics and organic acids. (日) 講義の概略と目的はアルコール,乳酸,アミノ酸,ビタミン,核酸,抗生物質および有機酸の発酵プロセスを理解する.
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○キーワード (推奨): | 1. | 発酵 (fermentation)
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| 2. | アルコール (alcohol)
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| 3. | アミノ酸 (amino acid)
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○先行科目 (推奨): | 1. | 分子機能工学 ([2006/[徳島大学.先端技術科学教育部.環境創生工学専攻.生命テクノサイエンスコース]/[博士前期課程]])
○必要度 (任意): | □ | 0.400000
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○関連科目 (推奨): | 1. | 酵素学特論 ([2006/[徳島大学.先端技術科学教育部.環境創生工学専攻.生命テクノサイエンスコース]/[博士前期課程]])
○関連度 (任意): | □ | 0.400000
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○要件 (任意): | □ | (英) Students are required to have a good understanding of under graduate-level microbiology and related subjects. (日) 学部教育における微生物学ならびに関連科目を理解していること.
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○注意 (任意): |
○目標 (必須): | 1. | (英) To understand the outline of microbial engineering (日) 微生物工学の概要を理解する.
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| 2. | (英) To understand the outline of fermentation (日) 発酵工学の概要を理解する.
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○計画 (必須): | 1. | (英) 1. Outline of microbial engineering. (日) 微生物反応工学概要 1.
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| 2. | (英) 2. Outline of microbial engineering (日) 微生物反応工学概要 2.
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| 3. | (英) 1. Fermentation process of Japanese sake (日) 清酒発酵プロセス 1.
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| 4. | (英) 2. Fermentation of Japanese sake (日) 清酒発酵プロセス 2.
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| 5. | (英) 1.Fermentation process of wine (日) ワイン発酵プロセス 1
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| 6. | (英) 2.Fermentation process of wine (日) ワイン発酵プロセス 2
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| 7. | (英) Fermentation process of beer (日) ビール発酵プロセス
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| 8. | (英) Fermentation process of whiskey (日) ウイスキー発酵プロセス
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| 9. | (英) Fermentation process of lactic acid (日) 乳酸発酵プロセス
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| 10. | (英) Fermentation process of acetic acid (日) 酢酸発酵プロセス
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| 11. | (英) Fermentation process of amino acids (日) アミノ酸発酵プロセス
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| 12. | (英) Fermentation process of antibiotics (日) 抗生物質発酵プロセス
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| 13. | (英) Fermentation process of vitamin (日) ビタミン発酵プロセス
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| 14. | (英) Fermentation process of nucleic acids (日) 核酸発酵プロセス
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| 15. | (英) Recent topics on fermentation process (日) 発酵プロセスの最近の話題
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| 16. | (英) Final Examination (日) 期末試験
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○評価 (必須): | □ | (英) Grading with final examination (日) 期末試験で評価する
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○再評価 (必須): |
○対象学生 (任意): | □ | 開講コース学生のみ履修可能
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○教科書 (必須): | 1. | (英) To be introduced in the class (日) 授業中に紹介する
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○参考資料 (推奨): | 1. | (英) To be introduced in the class (日) 授業中に紹介する
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○URL (任意): |
○連絡先 (推奨): | 1. | 高麗 寛紀
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○科目コード (推奨): |
○備考 (任意): |