徳島大学 教育・研究者情報データベース(EDB)

Education and Research Database (EDB), Tokushima University

徳島大学ウェブサイトへのリンク

著作: [藤井 正信]/福井 忠孝/三好 保/Effect of freeze-dried soybean curd (tofu) on various bodily functions/[The Journal of Medical Investigation : JMI]

ヘルプを読む

「著作」(著作(著書,論文,レター,国際会議など))は,研究業績にかかる著作(著書,論文,レター,国際会議など)を登録するテーブルです. (この情報が属するテーブルの詳細な定義を見る)

  • 項目名の部分にマウスカーソルを置いて少し待つと,項目の簡単な説明がツールチップ表示されます.

この情報をEDB閲覧画面で開く

EID
95212
EOID
877150
Map
0
LastModified
2017年12月4日(月) 13:54:32
Operator
[ADMIN]
Avail
TRUE
Censor
0
Owner
[学科長]/[徳島大学.医学部.保健学科]
Read
継承
Write
継承
Delete
継承
種別 必須 学術論文(審査論文)
言語 必須 英語
招待 推奨
審査 推奨
カテゴリ 推奨
共著種別 推奨
学究種別 推奨
組織 推奨
  1. 徳島大学.医学部.保健学科.検査技術科学専攻.機能系検査学講座
著者 必須
  1. 藤井 正信
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  2. (英) Fukui Tadataka / (日) 福井 忠孝 / (読) ふくい ただたか
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  3. (英) Miyoshi Tamotsu / (日) 三好 保 / (読) みよし たもつ
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
題名 必須

(英) Effect of freeze-dried soybean curd (tofu) on various bodily functions

副題 任意
要約 任意

(英) The present study was designed to examine the effect of freeze-dried soybean curd (tofu) on various bodily functions. The dietary experiment consisted of 4 days of a non-prescribed ordinary diet, 10 days of an experimental diet that contained 190 g of meat contributing about 38 g of protein (hereinafter referred to as the "meat period"), and 39 days of an experimental diet that contributed vegetable protein, i.e., freeze-dried tofu, corresponding to the protein that 190 g of meat would provide (hereinafter referred to as the "freeze-dried tofu period"). Three eggs (about 150 g) and 180 ml of cow's milk were prescribed for the daily diet, and staple and other foods were dispensed freely during both the meat and the freeze-dried tofu periods. The results showed that serum cholesterol levels and diastolic blood pressure significantly decreased in the freeze-dried tofu period as compared with the meat period. Freeze-dried tofu was found to be a valuable food for preventing lifestyle-related chronic diseases.

キーワード 推奨
  1. (英) Adult
  2. (英) Animals
  3. (英) Blood Pressure
  4. (英) Body Weight
  5. (英) Cholesterol
  6. (英) Diet
  7. (英) Dietary Fats
  8. (英) Female
  9. (英) Freeze Drying
  10. (英) Humans
  11. (英) Male
  12. (英) Middle Aged
  13. (英) Plant Oils
  14. (英) Soybean Proteins
発行所 推奨
誌名 必須 The Journal of Medical Investigation : JMI([徳島大学.医学部])
(pISSN: 1343-1420, eISSN: 1349-6867)
ISSN 任意 1343-1420
ISSN: 1343-1420 (pISSN: 1343-1420, eISSN: 1349-6867)
Title: The journal of medical investigation : JMI
Title(ISO): J Med Invest
Supplier: 徳島大学
Publisher: Tokushima Daigaku Igakubu
 (NLM Catalog  (Webcat Plus  (医中誌Web  (J-STAGE  (Scopus  (CrossRef (Scopus information is found. [need login])
必須 46
必須 1-2
必須 67 74
都市 任意
年月日 必須 1999年 2月 初日
URL 任意
DOI 任意
PMID 任意 10408160    (→Scopusで検索)
NAID 任意
WOS 任意
Scopus 任意
機関リポジトリ 22625
評価値 任意
被引用数 任意
指導教員 推奨
備考 任意
  1. (英) Article.PublicationTypeList.PublicationType: Journal Article