徳島大学 教育・研究者情報データベース(EDB)

Education and Research Database (EDB), Tokushima University

徳島大学ウェブサイトへのリンク

著作: [大和 正幸]/Ozaki Kanako/[太田 房雄]/Partial purification and characterization of the bacteriocin produced by Lactobacillus acidophilus YIT 0154/[Microbiological Research]

ヘルプを読む

「著作」(著作(著書,論文,レター,国際会議など))は,研究業績にかかる著作(著書,論文,レター,国際会議など)を登録するテーブルです. (この情報が属するテーブルの詳細な定義を見る)

  • 項目名の部分にマウスカーソルを置いて少し待つと,項目の簡単な説明がツールチップ表示されます.

この情報をEDB閲覧画面で開く

EID
94618
EOID
667850
Map
0
LastModified
2012年10月27日(土) 17:17:23
Operator
大家 隆弘
Avail
TRUE
Censor
0
Owner
[学科長]/[徳島大学.医学部.医科栄養学科]
Read
継承
Write
継承
Delete
継承
種別 必須 学術論文(審査論文)
言語 必須 英語
招待 推奨
審査 推奨
カテゴリ 推奨
共著種別 推奨
学究種別 推奨
組織 推奨
著者 必須
  1. 大和 正幸
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  2. (英) Ozaki Kanako
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  3. 太田 房雄
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
題名 必須

(英) Partial purification and characterization of the bacteriocin produced by Lactobacillus acidophilus YIT 0154

副題 任意
要約 任意

(英) One strain of Lactobacillus acidophilus was found to produce a bacteriocin-like substance in the culture filtrate. The substance was produced in a growth-associated manner, showed heat stability at neutral and acidic pH and exhibited antibacterial activity against various species of Lactobacillus including L. acidophilus itself. The molecular weight of the substance was in the range of 6.2-95 kDa. N-terminal amino acid sequence analysis suggests that the substance may belong to class IIb bacteriocin.

キーワード 推奨
  1. (英) Bacteria
    データベース中に適合する可能性のある以下の情報を発見しました
    [キーワード] 細菌 (bacteria)
    [キーワード] 細菌毒素 (bacterial toxins)
    [キーワード] 腐敗菌 (spoilage bacteria)
  2. (英) Bacteriocins
  3. (英) Endopeptidases
  4. (英) Hot Temperature
  5. (英) Hydrogen-Ion Concentration
  6. (英) Lactobacillus
  7. (英) Lactobacillus acidophilus
  8. (英) Microbial Sensitivity Tests
  9. (英) Molecular Weight
    データベース中に適合する可能性のある以下の情報を発見しました
    [キーワード] 分子量 (molecular weight)
発行所 推奨
誌名 必須 Microbiological Research(Urban and Fischer)
(pISSN: 0944-5013, eISSN: 1618-0623)
ISSN 任意 0944-5013
ISSN: 0944-5013 (pISSN: 0944-5013, eISSN: 1618-0623)
Title: Microbiological research
Title(ISO): Microbiol. Res.
Publisher: Elsevier BV
 (NLM Catalog  (Scopus  (CrossRef (Scopus information is found. [need login])
必須 158
必須 2
必須 169 172
都市 任意
年月日 必須 2003年 0月 初日
URL 任意 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12906390&dopt=Abstract
DOI 任意 10.1078/0944-5013-00190    (→Scopusで検索)
PMID 任意 12906390    (→Scopusで検索)
NAID 任意
WOS 任意
Scopus 任意
評価値 任意
被引用数 任意
指導教員 推奨
備考 任意
  1. (英) Article.Affiliation: Department of Food Microbiology, School of Medicine, The University of Tokushima, 18-15, 3-chome, Kuramoto-cho, Tokushima 770-8503, Japan. yamato@nutr.med.tokushima-u.ac.jp

  2. (英) Article.PublicationTypeList.PublicationType: Journal Article