徳島大学 教育・研究者情報データベース(EDB)

Education and Research Database (EDB), Tokushima University

徳島大学ウェブサイトへのリンク

著作: Iwai Koji/Hasegawa Takanori/Taguchi Yasuki/[森松 文毅]/Sato Kenji/Nakamura Yasushi/Higashi Akane/Kido Yasuhiro/Nakabo Yukihiro/Ohtsuki Kozo/Identification of food-derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates./[Journal of Agricultural and Food Chemistry]

ヘルプを読む

「著作」(著作(著書,論文,レター,国際会議など))は,研究業績にかかる著作(著書,論文,レター,国際会議など)を登録するテーブルです. (この情報が属するテーブルの詳細な定義を見る)

  • 項目名の部分にマウスカーソルを置いて少し待つと,項目の簡単な説明がツールチップ表示されます.

この情報をEDB閲覧画面で開く

EID
347003
EOID
929276
Map
0
LastModified
2018年10月26日(金) 16:01:28
Operator
三木 ちひろ
Avail
TRUE
Censor
0
Owner
森松 文毅
Read
継承
Write
継承
Delete
継承
種別 必須 学術論文(審査論文)
言語 必須 英語
招待 推奨
審査 推奨
カテゴリ 推奨
共著種別 推奨
学究種別 推奨
組織 推奨
著者 必須
  1. (英) Iwai Koji
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  2. (英) Hasegawa Takanori
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  3. (英) Taguchi Yasuki
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  4. 森松 文毅([徳島大学.研究支援・産官学連携センター])
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  5. (英) Sato Kenji
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  6. (英) Nakamura Yasushi
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  7. (英) Higashi Akane
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  8. (英) Kido Yasuhiro
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  9. (英) Nakabo Yukihiro
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  10. (英) Ohtsuki Kozo
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
題名 必須

(英) Identification of food-derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates.

副題 任意
要約 任意

(英) In the present study, we identified several food-derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of some gelatin hydrolysates. Healthy human volunteers ingested the gelatin hydrolysates (9.4-23 g) from porcine skin, chicken feet, and cartilage after 12 h of fasting. Negligible amounts of the peptide form of hydroxyproline (Hyp) were observed in human blood before the ingestion. After the oral ingestion, the peptide form of Hyp significantly increased and reached a maximum level (20-60 nmol/mL of plasma) after 1-2 h and then decreased to half of the maximum level at 4 h after the ingestion. Major constituents of food-derived collagen peptides in human serum and plasma were identified as Pro-Hyp. In addition, small but significant amounts of Ala-Hyp, Ala-Hyp-Gly, Pro-Hyp-Gly, Leu-Hyp, Ile-Hyp, and Phe-Hyp were contained.

キーワード 推奨
  1. (英) Adult
  2. (英) Animals
  3. (英) Chickens
  4. (英) Chromatography, High Pressure Liquid
  5. コラーゲン(collagen)
  6. (英) Dietary Proteins
  7. (英) Gelatin
  8. (英) Humans
  9. (英) Peptides
  10. (英) Protein Hydrolysates
  11. (英) Swine
発行所 推奨
誌名 必須 Journal of Agricultural and Food Chemistry([アメリカ化学会])
(pISSN: 0021-8561, eISSN: 1520-5118)
ISSN 任意 0021-8561
ISSN: 0021-8561 (pISSN: 0021-8561, eISSN: 1520-5118)
Title: Journal of agricultural and food chemistry
Title(ISO): J Agric Food Chem
Publisher: American Chemical Society
 (NLM Catalog  (Scopus  (CrossRef (Scopus information is found. [need login])
必須 53
必須 16
必須 6531 6536
都市 任意
年月日 必須 2005年 10月 初日
URL 任意
DOI 任意 10.1021/jf050206p    (→Scopusで検索)
PMID 任意 16076145    (→Scopusで検索)
CRID 任意
WOS 任意
Scopus 任意 2-s2.0-23844442461
評価値 任意
被引用数 任意
指導教員 推奨
備考 任意
  1. (英) Article.PublicationTypeList.PublicationType: Journal Article