徳島大学 教育・研究者情報データベース(EDB)

Education and Research Database (EDB), Tokushima University

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著作: Ramos F.A./[高石 喜久]/Shirotori M./Kawaguchi Y./[土屋 浩一郎]/[柴田 洋文]/[樋口 富彦]/Tadokoro T./Takeuchi M./Antibacterial and Antioxidant Activities of Quercetin Oxidation Products from Yellow Onion (Alliu cepa) Skin/[Journal of Agricultural and Food Chemistry]

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EID
163057
EOID
669231
Map
0
LastModified
2012年11月3日(土) 20:54:15
Operator
大家 隆弘
Avail
TRUE
Censor
承認済
Owner
高石 喜久
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継承
種別 必須 学術論文(審査論文)
言語 必須 英語
招待 推奨
審査 推奨 Peer Review
カテゴリ 推奨
共著種別 推奨
学究種別 推奨
組織 推奨
著者 必須
  1. (英) Ramos F.A.
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  2. 高石 喜久([徳島大学.デザイン型AI教育研究センター])
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  3. (英) Shirotori M.
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  4. (英) Kawaguchi Y.
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  5. 土屋 浩一郎([徳島大学.大学院医歯薬学研究部.薬学域.薬科学部門.生命薬学系.医薬品機能生化学]/[徳島大学.医学部.医学科.病態情報医学講座])
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  6. 柴田 洋文
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  7. 樋口 富彦
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  8. (英) Tadokoro T.
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
  9. (英) Takeuchi M.
    役割 任意
    貢献度 任意
    学籍番号 推奨
題名 必須

(英) Antibacterial and Antioxidant Activities of Quercetin Oxidation Products from Yellow Onion (Alliu cepa) Skin

副題 任意
要約 任意

(英) Four new quercetin-derived oxidation products (1-4) and lunularin-4-O-beta-D-glucoside (5) were isolated from a water extract of onion (Allium cepa) skin, together with 17 other known compounds. Antibacterial assays for the isolated compounds showed that 2-(3,4-dihydroxyphenyl)-4,6-dihydroxy-2-methoxybenzofuran-3-one (1) presented selective activity against Helicobacter pylori strains and 3-(quercetin-8-yl)-2,3-epoxyflavanone (4) showed antibacterial activity against MRSA and H. pylori strains at the same time that it increased susceptibility of MRSA to beta-lactams. Evaluation of antioxidant activity against DPPH for the isolated compounds showed that the new derivative compounds (1-4) and 2,5,7,3',4'-pentahydroxy-3,4-flavandione (6) are more active than quercetin.

キーワード 推奨
  1. (英) Anti-Bacterial Agents
  2. (英) Antioxidants
  3. (英) Bibenzyls
  4. (英) Biphenyl Compounds
  5. (英) Disk Diffusion Antimicrobial Tests
  6. (英) Glucosides
  7. (英) Helicobacter pylori
  8. (英) Hydrazines
  9. (英) Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus
  10. (英) Molecular Structure
  11. (英) Onions
  12. (英) Phenols
  13. (英) Picrates
  14. (英) Plant Extracts
発行所 推奨
誌名 必須 Journal of Agricultural and Food Chemistry([アメリカ化学会])
(pISSN: 0021-8561, eISSN: 1520-5118)
ISSN 任意 0021-8561
ISSN: 0021-8561 (pISSN: 0021-8561, eISSN: 1520-5118)
Title: Journal of agricultural and food chemistry
Title(ISO): J Agric Food Chem
Publisher: American Chemical Society
 (NLM Catalog  (Scopus  (CrossRef (Scopus information is found. [need login])
必須 54
必須 10
必須 3551 3357
都市 任意
年月日 必須 2006年 5月 17日
URL 任意
DOI 任意 10.1021/jf060251c    (→Scopusで検索)
PMID 任意 19127724    (→Scopusで検索)
CRID 任意
WOS 任意
Scopus 任意
評価値 任意
被引用数 任意
指導教員 推奨
備考 任意
  1. (英) Article.Affiliation: Graduate School of Pharmaceutical Sciences, University of Tokushima, Shomachi-l-78-1, Tokushima 770-8505, Japan.

  2. (英) Article.PublicationTypeList.PublicationType: Journal Article